Culturals

maresme-turisme MARESME TURISME
Maresme Turisme neix a principis de 2011 amb l’afany de convertir-se en un referent de qualitat i professionalitat en la comercialització de productes turístics del Maresme i contribuir així a la dinamització del turisme cultural de qualitat a la comarca.

L’equip que formem part de Maresme Turisme volem potenciar la riquesa patrimonial i paisatgística del Maresme i és per aquest motiu que treballem dia a dia per posar a l’ abast de la població local i dels visitants nacionals i internacionals un ampli ventall de propostes turístiques per poder mostrar els magnífics indrets que aquesta comarca costanera ofereix.

MuseoDali MUSEU SALVADOR DALÍ
“El veritable pintor és aquell que és capaç de pintar escenes extraordinàries al mig d’un desert buit. El veritable pintor és aquell que és capaç de pintar pacientment una pera envoltat dels tumults de la història.”
montserrat01 ABADIA DE MONTSERRAT
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.
SagradaFamilia1 LA SAGRADA FAMÍLIA
El Temple Expiatori de la Sagrada Família està gestionat per una fundació eclesiàstica, la finalitat fundacional de la qual és l’administració dels pressupostos i l’execució del projecte de construcció d’un temple dedicat a la Sagrada Família, seguint fidelment les directrius inicials d’Antoni Gaudí.
cardona CARDONA, MINES DE SAL
La Vall Salina de Cardona, portadora de la preuada riquesa de la sal que s’explota des del neolític, i de la potassa descoberta per l’enginyer Emili Viader a la primeria del 1900, és la raó de ser de Cardona. Al seu voltant es va inaugurar, el 2003, el Parc Cultural de la Muntanya de Sal per divulgar el seu valor i projectar la Muntanya de Sal “una gran muntanya de sal pura que creix a mesura que se’n va extraient” (Aulus Gel·li, citant Cató, s.II d.c.).
smiquelfai SANT MIQUEL DEL FAI
Sant Miquel del Fai és un dels més antics centres turístics del país.
Ubicat sobre la vall del Tenes, el seu encant voreja bona part dels cingles de Bertí per la part de ponent. El monestir és el primer edifici al creuar l’abrupte cinglera per l’anomenat pas de la foradada. L’església de Sant Miquel, una bonica capella construida al segle X es troba endinsada dins una balma. La segueixen un petit museu i una sala d’audiovisuals. Més endevant hi trobarem la primera cova, poc abans de l’enorme salt d’aigua del riu Tenes. Seguint per l’itinerari s’arriba a l’ermita de Sant Martí construida al segle IX. Finalment s’arriba a la cova de “les tosques”.
fcbarcelona CAMP NOU Museu del FC Barcelona
La idea de crear un Museu que recollís la història del FC Barcelona es remunta als anys vint, quan Joan Gamper, fundador del club, va proposar aquesta iniciativa als seus companys de junta directiva però per diverses circumstàncies el projecte no va tenir èxit. No va ser fins l’any 1984 quan, sota la presidència de Josep Lluís Núñez, el Museu del club va ser inaugurat. Un cop més el FC Barcelona tornava a ser pioner dins el món del futbol. Des de llavors s’han fet tres ampliacions, els anys 1987, 1994 i 1998, d’una instal·lació que actualment ocupa una superfície de 3.500 m2.
MuseoPicaso1 MUSEU PICASSO
El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic el 1963, acull un fons de més de 3.800 obres que componen la col·lecció permanent i ofereix una dilatada programació d’exposicions temporals.