Rutes d’Arenys

Íntimament lligada al mar, Arenys de Mar és una població amb més de quatre segles d´història com a municipi, que respira aroma mediterrani a cada racó. Des del seu nucli urbà, amb edificis històrics i una variada zona comercial, els seus rials i entorn natural, fins al port i les platges, Arenys de Mar et sorprendrà.

Les Rutes d´Arenys us proposen descobrir l´atractiu de la vila, amb els seus actius arquitectònics i naturals, d´una manera saludable i enriquidora. A la vila d´arenys de Mar, us trobareu amb les següents rutes:

 

Ruta Nucli Antic

Nucli Antic d'Arenys de MarLa Riera és el centre comercial i eix de tota l’activitat local. Dos rengles de plàtans centenaris ombregen les voreres i li donen una imatge única.
A mitja Riera, hi ha el Mercat (un esplèndid edifici modernista), així com l’edifici Xifré i el Calisay que són exemples d´edificis insignes de la Vila.
Amagat en la tranquil·litat, el nucli antic: un entramat de carrers i cases de notable bellesa que porta agradables recompenses, així com un seguit d’indrets de visita obligada; l’església de Santa Maria (segle XVIII) té un dels retaules barrocs més importants i ben conservats de Catalunya, el Museu Marès de la Punta, i a l’edifici de l’antic Estudi de Pilots, el Museu Mollfulleda de Mineralogia, que té una de les millors i més completes col·leccions de minerals de Catalunya.

Informació del recorregut:
– Distància total: 2,4 km
– Dificultat: baixa
– Punts d´aigua: a la Plaça de la Vila i al parc Antoni Torrent
– Tipus de públic: per tothom, sense límits d´edat

Cartell informatiu de la Ruta del Nucli Antic

 

 

Ruta Rials d’Arenys

Rials d'ArenysLes rieres i els rials són els accidents geogràfics propis del Maresme. Camins de sorra, normalment secs, que, quan plou, aboquen l´excés d´aigua cap al mar. Els rials han estat i són llocs de pas i passejades. La ruta Rials d´Arenys ha estat ideada perquè pugueu descobrir-ne alguns seguint l´itinerari, com el Rial de la Serp, el Camí de Ronda, el Rial del Bareu, el del Pla dels Frares i el Rial del Sapí.

La Ruta ens permet descobrir les Platges d´Arenys, al llarg dels tres quilòmetres d´extensió. Part del seu especial encant està en la sorra gruixuda i en els turons que les rodegen fins arribar al mar.

Així mateix, ens acostem al port d’Arenys, un dels més importants de la costa catalana. És l’exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila, en el qual es concentra gairebé tota la flota pesquera de la comarca. La subhasta del peix que té lloc cada dia quan tornen els quillats i les barques és un espectacle pintoresc que atrau molts visitants.

Informació del recorregut:
– Distància total: 9,4 km
– Dificultat: mitjana
– Punts d´aigua: a la Plaça de la Vila i a la Platja Picòrdia
– Tipus de públic: per tothom, sense límits d´edat

Cartell informatiu de la Ruta Rials d’Arenys

 

 

Ruta Serralada de Montplana

Serralada de MontplanaLa Serralada de Montplana, a ponent de la població, s´allarga com un braç del Montnegre que vol tocar el mar, i en el seu extrem, el Turó de la Pietat, on hi ha el cementiri d’Arenys.
La vista és esplèndida i s’hi poden veure des de la llunyania els principals elements i símbols de la geografia arenyenca, el Xifré, l’església de Santa Maria, els diversos convents d’ordes religiosos, el Port, la Torre dels Encantats, i a l’horitzó, amunt, la gran massa muntanyosa del Montnegre amb els Tres Turons al davant.
Situat a dalt del turó de la Pietat, el cementeri d´Arenys, des de on podem contemplar unes meravelloses vistes al mar en la balconada de la plaça Salvador Espriu.

Informació del recorregut:
– Distància total: 1,6 km
– Dificultat: baixa
– Punts d´aigua: no hi ha.
– Tipus de públic: per tothom, sense límits d´edat

Cartell informatiu de la Ruta Serralada de Montplana

 

Mes informació a la web de l’Ajuntament